Drömmer om framtiden. Rultiga Rut framtid. Hur ser den ut? Vad lurar runt hörnet?

Tisdagen den 7 maj fyller Rultiga Rut 14 år.

2010 var jag anställd massör och jobbade med att åka ut till olika företag. Men drömmen har alltid varit att ha mitt eget. Det var en fantastisk erfarenhet att möta så mycket olika människor och olika kroppar som jag gjorde under de 5 åren jag var anställd. Under de åren påbörjades en utbildning till reflexolog/ zonterapi

Det kändes det lättare att ta steget att starta mitt eget företag, nu när jag skaffat all den här erfarenheten.

2010 alltså för 14 år sen bestämde jag mig. Det fanns en rädsla inom mig, ”kommer jag verkligen klara av detta”? Men drömmen fanns där. Träffade Skatteverket och var på ett Starta eget möte och gjorde handlingsplan.

Första tiden fick låna ett rum av en kollega och tog emot min första kund, som jag fortfarande idag har kvar. En härlig stammis.

Hittade senare ett eget litet rum med egen ingång vid Gröna Boden. Fick ommålat i grönt. Ett avslappnade rum. Under den tiden utbildade jag mig till kraniosakralterapi terapeut och masserade fotbollskillar en gång i veckan, som blev 8 år och ännu mer erfarenhet, där kunde jag testa reflexologi blandat med massage och triggerpunktsbehandling. Jag såg tydligt hur viktigt det är med uppvärmningen och att stretcha kroppen efteråt, för att förebygga skador. Det var roliga och lärorika år.

Efter några år vid Gröna Boden var det dags för flytt, det blev inte så långt. Flytten till Gamla Hjelms bageri och Högåsgatan.

Det var då yogan kom i mitt företag. Här hade jag gott om utrymme för att ta emot yogisar. Det var 2014 i juni gick jag min första yogautbildning, Mediyoga, nu hela 10 år sen.SLA kom på besök. Men tyvärr publicerades aldrig det reportaget då det ”glömdes” bort.

Har kvar yogis sen den tiden, de har varit en del av min resa och sett utvecklingen till hur det är idag. Fler yogautbildningar och mer erfarenhet. Yogan är min stund att samla energi och det ger kraft att orka med alla massagetimmar och nattjobb. Har fortfarande firman vid sidan av ett ”riktigt” jobb i Hemvården.

Under 2015 skulle paret som jag hyrde av flytta och sälja huset på Högsåsgatan. Jag fick första tjing om jag ville köpa, ganska billigt men där och då såg jag med andra ögon. Det var massor att göra och det blev överväldigande. I stället, tänkte jag: – ” jag lägger ner”

Kroppen hade börjat säga ifrån på många olika sätt. Att lyssna på kroppen var ju något jag ville, det var ju det jag förmedlade på yogamattan varje vecka.

Sagt och gjort. Jag sålde massor med saker. Sparade min höj och sänkbara massagebänk och alla yogaullmattor, bara i fall att. Allt stuvades in långt in i mitt förråd.

Det var ett skönt beslut och när jag flera år efter tittat i gamla almanackor från den tiden förstår jag min beslut ännu mer. Det var innan Bokadirekt, alla behandlingar bokades i min pappersalmanacka.

Då jobbade jag natt, hade behandlingar, yoga och var instruktör på gymmet. Vet inte hur jag hamnade i den karusellen?! Jo, kanske förresten. 2007 var jag med om en cykelolycka, skadade några fingrar och ett nyckelben. Efter nån månad började också ryggen krångla. Detta dolde jag bra genom att jobba ännu mer. Jag hade INTE lyssnat på kroppen.

Livet är ju inte bara jobb?! En familj som försummades, även om de stöttade mig. Jag har en tendens att alltid jobba för mycket. Glömmer bort mig själv! Tappar bort mig själv! Lyssnade inte på kroppen och absolut inte på mitt hjärta.

Men bara kanske efter 6 månader, var det en av yogisar som sa: – du kan väl ha lite yoga i alla fall”

Ett nytt frö var sått. Hittade den lilla lilla kontorslokalen på Säbygatan. Fyllde den till bredden med yogamattor och det blev en fantastisk tid och jag insåg hur mycket jag längtat efter detta. Tog emot en del stammisar på behandlingar.

Min rygg blev bättre efter olika behandlingar inom alternativ medicin och skolmedicinen. Men framför allt av regelbunden yoga och att jag lärde mig att lyssna bättre.

Sen rullade det på med fler utbildningar, yogaklasser och behandlingar i lokalen på Anderstorpsvägen, som bara efter ett kort tag blev en till, en våning upp. Där fick jag sällskap av kollegor som blev ett trevlig inslag. Men som snart skulle kraschas av en pandemi. Återigen kom tanken: -”jag lägger ner, jag orkar inte!” Det var så mycket regler och framförallt rädslor där och då. Först armlängds avstånd mellan yogisar för att den bli 10 kvadratmeter emellan. Vilket innebar att grupper fick delas så det blev färre i varje grupp och fler grupper. Människor kom på behandling, vilket jag är oerhört tacksam för. Utan er inget Rultiga Rut. Motstånd föder medgång. Under pandemiåren fick jag goda resultat på papper från min revisor. Jag är stolt att jag fortsatte kämpa på, kavlade upp ärmarna och fortsatte.

Min rygg mår bra och det är sällan jag har ont. Mycket också tack vare att jag bestämde mig för att acceptera. Yinyogan har varit en stor del i att det är bättre. Kompletterat med Mediyogan och min ändrade inställning.

Tack vare att jag kämpade på och att ni stöttat mig, har jag nu mitt eget lilla hus med Rultiga Rut i säkert förvar en trappa ner. Ännu en dröm gick i uppfyllelse.

Ett stort kärleksfullt TACK till alla som stöttat och varit en del i den här resan, att detta blev möjligt!

Många varma kramar Jeanette