Hjärtligt Välkommen

MediYoga är en terapeutisk yogaform som stimulerar kroppens självläkande förmåga och passar alla. Med mjuka rörelser, andning och meditation ökar du ditt välbefinnande och din hälsa.  Du behöver inte ha yogat tidigare!

MediYoga är lugn, mjuk och enkel yogaform som passar alla. Du yogar utifrån din kropp, hur den känns och vad den tillåter. Kroppen är anpassningsbar, det kommer ge dig kännbara effekter, både mentalt och kroppsligt. Dina upplevelser kan bli lugnade och rofyllda, om du tillåter det och har tillit. Lyssna på signalerna, från kropp och sinne.

Stort fokus läggs på andningen, du utför rörelser i andetaget, uthållighetsövningar och meditation.

Yoga handlar inte om prestation utan om att lyssna in i sig själv och göra så gott man kan. Ha en vänlig inställning till sig själv och ge sig själv kärlek. Krama om sig själv.

Bara att njuta! Här får du tiden att landa i dig själv och finna ditt inre lugn!

Vårterminens yoga 2020 startar v 4

MediYoga/ Medicinsk Yoga

Ta en paus från vardagen och unna Dig att ”bara vara” och NJUTA fullt ut.

Kurser pågår. Du kan prova  på och känna en gång eller investera i ett klippkort för MediYoga. 5-kort 750 kr eller 10-kr 1500 kr. Du går in under bokatid klickar på dagen som passar dig, anmäler dig och betalar in ditt valda kort via swish: 123 535 87 18

Info finns också under fliken info Ta gärna ett titt på: http://www.rultigarut.bokadirekt.se för att få veta mer om utbudet.

Frågor och mer rultigarut@hotmail.com

I samarbete med Vuxenskolan, Tibro

Sköna ullyogamattor, filtar, kuddar och pallar finns. Stol för dig som behöver. Ta på mjuka kläder. Ät och drick inte för nära inpå passet. Tänk på att dricka extra vatten efter passet

Andra säger om yogan:

”För mig en vändning i livet. Trodde inte innan yogan och att din energi kunde påverka mitt liv så mycket. Muren känns mer som ett buskage nu i mitt inre, fått insikter. Beslut har gjorts och jag märker även ett lugn i situationer som innan hade fått mig att gå sönder.”

”Fantastiskt som alltid! Jag blir lugn och harmonisk efter passen. Yogar dagligen och känner att dessa pass ger mig inspiration och glädje att fortsätta hemma. Jeanette gör yogan tillgänglig för alla och är lyhörd för alla yogisars behov!”

”Det har varit avslappnande och jag har lärt mig att försöka andas rätt och få igång rätt tänk. Jeanette är underbart lugn och mysig. Hon lär ut på ett bra och enkelt sätt och är väldigt engagerad.”

Fler röster om MediYoga:
– ” Överraskad av vad som händer i det inre”
– ” Jag känner ett ljus, kanske som en lyckokänsla, Jag vill lära mer”
-”Det har fått mig att tänka på mig och göra det som känns rätt för mig”
– ” Jag är tacksam och glad att jag hittat MediYoga”

 

img_9741

MediYoga anpassat för dig som är Gravid:

Syftet är att skapa harmoni mellan kropp och sinne. Du stärker din kropp på flera plan och lär dig att slappna av och att fokusera.  Här anpassas övningar för dig som är gravid

Är du intresserad,  mail: rultigarut@hotmail.com

Ordnar gärna en grupp om ni är minst 3 st

Din kroppsmedvetenhet och intuitiva förmåga stärks och du får kontroll på din andning.
Övningarna är anpassad för dig som är gravid genom det långa djupa andetaget. Övningarna utförs långsamt och kontrollerat och är ämnade att utveckla fysisk smidighet, skapa mental avspänning och ge insikt.

Meditation ger b.la ökad koncentration, mental snabbhet, ger inre lugn och hjälper att utveckla intuition, lär dig leva med större medvetenhet och balans i dig själv.

Röster om yoga under graviditet:

”Mediyogan gav mig ett lugn som jag behövde i en annars stressig vardag. Övningarna hjälpte mig träna mjukt vilket var bra mot min foglossning. Det var en underbar att känsla att få tid till att fokusera inåt och att bara få vara i stunden med den lille i magen. Det långa djupa andetaget tog jag med mig till förlossningen vilket jag upplevde gav mig fokus och ett inre lugn.”

GrabbMediYoga 

e3bef9f3-249b-4ea3-a4ed-351ec8809314

Ta en paus från vardagen och unna Dig att ”bara vara” och NJUTA full ut.

Fler röster från yogisar om MediYoga:
-” Bara musiken, ledaren och atmosfären gör att många känslor kommer fram. Både lycka och lite sorg. Bearbetar mycket!”
– ”Den skönaste träning jag någonsin gjort, även om det i bland är jobbiga ställningar så resulterar det i total avslappning och fokusering”
-” Det har varit bästa stunden på veckan. Kursen har fått mig att andas på ett helt annat sätt än jag gjort tidigare. Startat en process i min kropp och mitt undermedvetna. Det har varit ett lugn som varit helt underbart. Bästa tillfället var när vi var utan ström”
-” Jag kände stor tacksamhet”

I samarbete med Vuxenskolan Tibro.

Fundera på: Vad har du för förväntningar på yogan och mig under termin

Tänk på och bra att veta:
Meddela gärna dagen innan om du ej kommer, via sms till 0708-868135
Du gör yogan för din egen skull. MediYoga handlar inte om prestation utan att lyssna på din kropp och göra så gott du  kan. Ej äta och dricka för nära inpå passet. Drick extra vatten efter passet. Ha mjuka bekväma kläder, ta gärna med nån extra kofta och ”raggisar” då vi kan bli lite frusna efter yogan. Ta det lugnt vid menstruation. Ej rotlås och eldandning vid menstruation och graviditet, i stället långa djupa andetag. 15 min emellan grupperna
Hall där du hänger av ytterkäder och skor, det finns några ”raggisar” att låna. Ta gärna en kopp te i Loungen om du kommer tidigt eller vill sitta  kvar en stund efter.
Parkering runt Snickarteatern och mittemot vid Maxxat för dig som åker bil och cykelparkering vid ingången.
Mattor, filtar, kuddar, pallar och stolar finns. Kan förekomma att jag fotar under passen, för marknadsföring till min hemsida, Instagram och Facebook, tala gärna om i fall du ej vill synas på bild.
Alla passen är för både ovan och van yogis. Man eller kvinna.
Varmt Välkommen till Våren 2020
Namaste Jeanette

Chakraresan/ Chakrayoga HÖSTEN 2020

Vill du bli mer sann emot dig själv? Lära känna dig själv på ett djupare plan och få inre ro i sinnet och hitta lugnet? Sammankopplingen mellan kropp, själ, ande och sinne?
Då är Chakraresan kursen för dig.

Ordet chakra betyder hjul. Energicentraler längs vår ryggrad som påverkar vårt liv beteende, humör och medvetenhet. Varje chakra relaterar till olika kroppsdelar, körtlar och nervsystem i den fysiska kroppen.

Resa genom våra sju stora chakran och auran. Resa i det inre, men den avspeglar sig i det yttre. I fysiska kroppen, det mentala sinnet, den emotionella kroppen och den andliga kroppen. Djupgående personlig utveckling.
Från rot till kronan, auran.

Första tillfället fördjupar vi oss i chakrasystemet och gör chakrameditation och Reiki Holy Fire® upplevelse.
Ett chakra/vecka (kundaliniyoga/mediyoga), affirmerar, mediterar och delar med oss av våra insikter och upplevelser i veckans chakra. Du gör chakrayogan hemma.
Ge dig själv utrymme att utföra din yoga och njut!

Anmälan är bindande Kursavg betalas innan kursstart via pg 554363-2 eller swish till 123 535 8718 10 tillfällen

Mattor filtar och kuddar finns. Passar alla ovan och van yogis.

Röst från Yogi:
Fysisk, men gav en välgörande och skön känsla i hela kroppen. Jag sov bättre än någonsin. Upplevde en pulserande pirrande härlig energikänsla genom mina chakra. Jag har känt mig mer lugn och trygg. En fantastisk känsla att lyckas behålla ett påtagligt lugn trots stress. Nu har jag bra verktyg att använda för att jorda mig och inte låta stressen ta över som den gjort tidigare.
Jag är tacksam för att jag fått ta del av Chakraresan som gjort mig jordad och trygg! Tack, Jeanette!
Varm kram från en mycket nöjd yogi!”

Namaste Jeanette

 

img_4151-1

Röster från yogisar om Sommaryoga under bar himmel:

”Avslappning och stark känsla av att boka sig själv närmare. Glädje, kärlek och tid för allt annat än prestation. Ny energi och nytt syre från naturen”

Rogivande och avslappnade för kropp och knopp. Nästan lite hypnotiskt att lyssna på skålarna. Tack!”

”Rogivande och härliga upplevelser. Underbart att vara ute under träden. Känns som man är ett med naturen. Alla vibrerande toner från olika instrument känns i hela kroppen. Ibland som att det skakar loss något”

”Kommer verkligen ner i varv. Avslappning. Vibrering i kroppen förstärks mycket med skålarna, så behagligt och värmande. Du är fantastisk som ledare och person Jeanette. Känner att jag saknat yogan massor”

”Lugnande och rogivande. Bra med stretchövningar. Skönt att vara ute och nära naturen. Tack”

”Jag tycker det är helt underbart och avslappnade att vara ute i naturen och ha yogan. Idag när du började spela på skålarna så såg jag klart ett hål med en gång och ett ljus längre fram, men sedan blev det helt mörkt och en vägg dök upp. Mitt kort: Dagdrömma, stämde helt in på mig. Du är fantastisk och helt underbar. Tack!”

MEDIYOGA

MediYoga – Medicinsk Yoga är en modern, svenskutvecklad yogaform, sprungen ur den klassiska kundaliniyogan, som med hjälp av det mest ursprungliga och kraftfulla inom traditionell yoga strävar att skapa hälsa och balans hos dagens människor. MediYoga använder en del mantra hämtade ur den kundaliniyogiska traditionen bl.a. mantrat Guru Ram Das, vilket förekommer inom sikhismen som namnet på en av deras andliga ledare. I MediYoga används mantrat pga. sin vibratoriska kraft bl.a. i olika hjärtmeditationer. Ordet Guru kan översättas som ”den eller det som skingrar mörkret, som leder från mörker till ljus” och Ram Das betyder ”tjänare av det oändliga”. MediYoga är en vetenskaplig metod vars yoga- och meditationsprogram sedan 1998 löpande testas inom ramen för modern vetenskaplig forskning, i samverkan med våra mest framstående forskningsinstitutioner (KI, KS, Danderyd m.fl.). MediYoga som idag finns på ett växande antal sjukhus och vårdcentraler över hela Sverige är inte religiöst, det är en vetenskap.

Ordet Yoga sägs ofta betyda just ”balans”. Det kommer från Sanskrit. Dess rot är ordet ”yuj” och betyder ordagrant ”ok” eller ”förening”. Yoga syftar bokstavligen till att ta på sig oket, att anstränga och disciplinera sig, att åstadkomma balans mellan kropp och sinne, kropp och själ. Yoga är ett system för fysisk, mental och andlig träning.

Yoga ser sig själv som en fullständig vetenskap för livet, ett komplett system vilket inkluderar fysiska ställningar (asanas) som en av många, olika komponenter. Yogaövningarna som utförs långsamt och kontrollerat är ämnade att utveckla fysisk smidighet, skapa mental avspänning och ge insikt. Andningen spelar en viktig, grundläggande roll i yogan. Enligt den yogiska filosofin förkroppsligar andningen människans livskraft – Prana. Hos de flesta människor är andningen en omedveten funktion. Den kan dock ändras medvetet genom användning av olika andningstekniker, vilket i sin tur även påverkar välbefinnandet. Andningen är också en direkt avspegling av olika känslomässiga tillstånd. Är vi uppjagade andas vi snabbt och ytligt. Är vi lugna andas vi djupare, lugnare andetag.

En medveten förändring av andningen kan direkt påverka hur vi mår och skapa fysisk, mental och emotionell harmoni inom oss. Andningen är ett unikt sätt att kunna påverka sinnet och kroppens undermedvetna processer.

Yogaträningen påverkar kroppen och dess inre organ på många olika sätt. Den ger smidig, uthållig muskulatur, påverkar matsmältningen och hormonbalansen, ger ett starkare mer uthålligt nervsystem, balanserar höger och vänster hjärnhalva mot varandra och förbättrar dina sömnvanor – för att bara nämna några.

NAMASTE

Härliga tulpaner från en kund

 

I 118

Inspiration från min resa till  Richikesh i norra Indien och Pool Chatti Ashram som ligger vid kanten av floden Mother Ganga. Höra det ständiga bruset av floden är magiskt att insupa, för alla sinnen. Jag har hittat mitt smultronställe här hemma i Tibro, vid kvarnen och Mother Tidan. Det är ett underbart ställe att sitta på mitt inne i bebyggelsen, som att sitta vid Mother Ganga. Alla vattendrag är ett och samma, spelar ingen roll vart man sitter. Känslan är att i sinnet sitta vart man vill. Vatten är underbart för själen och vatten har med våra känslor att göra, lugnar ner våra stressade sinnen och mer lyssna på våra hjärtan.

IMG_0866IMG_0871IMG_1508IMG_1044

Bilder från floden Ganges, Indien och Tidan i Tibro

 

BUSYOGA SANNA OCH MAMMA 010BUSYOGA SANNA OCH MAMMA 030MEDIYOGA BUS I RUMMET 099FRÅN MASSAGERUMMET YOGISAL 003MALTA MALTA MALTA 186

»

  1. Hej
    Är jätte intresserad av att börja yoga hos dig.
    Du kan väl höra av dig och säga hur det blir till hösten om det blir något.
    Med vänlig hälsning, Jonna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s