När du kommer till Rultiga Rut Hälsa för kropp & Själ skall du känna dig hjärtligt välkommen och få en stunds avkoppling i en lugn miljö. Du ligger nerbäddad på en behandlingsbänk med värme, tända ljus och skön avslappnande musik.
Behandlingen skräddarsys för just dig. När du kommer samtalar vi om vad du önskar ha hjälp med. Jeanette arbetar på ett intuitivt sätt och det kan förekomma att olika terapier blandas för just ditt behov. Du kan få med dig enkla hälsoråd och tips, som andnings-, stretch och rörelseövningar.
Bra att veta när du vart på behandling.
Tänk på att dricka  vatten efter din behandling, då det frigörs slaggprodukter under en behandling.
Det är individuellt hur du känner efter en behandling.
Tveka aldrig att höra av dig om det är något som ej känns ok
 

DIGGILOO KRETA 132DIGGILOO KRETA 265DIGGILOO KRETA 158

Reiki Healing enligt Usui och Holifire lll

* Reiki är en uråldrig japansk healingsform, reiki är japanska och betyder: rei, ”universell” och ki, ”livsenergi”

Det är en mjuk och samtidigt kraftfull behandlingsmetod som arbetar med kroppens naturliga läkningsprocesser och fyller på energiförrådet.

Du kan komma på Reiki när du har värk, spänningar, smärta, fysiska, emotionella och psykiska obalanser eller har behov av att få en stunds avslappning, en skön stund för återhämtning vilket sänker stress och ökar välbefinnandet.

När du får Reiki har du kläderna på och ligger på en massagebänk. Jag håller mina händer i olika positioner på din kropp, till avslappnande bakgrundsmusik eller bara i tystnad. Det kan kännas varmt, kallt eller pirr och skönt där jag håller mina händer, men Reiki går dit det behöver

Efter behandlingen följer ofta ett kortare samtal om både klientens och Reikiutövarens upplevelse, vilka kan vägleda klienten i vidare bearbetning av tankar och känslor som kommit upp i samband med behandlingen. Reiki kan även skickas på distans.

Utövare har tystnadsplikt.

Vid allvarliga sjukdomstillstånd ska man alltid söka läkarvård i första hand, och vill man komplettera med Reiki ska man alltid fullfölja den behandling läkaren föreskriver.

Reiki klassas idag som rehabiliterande friskvård av Skatteverket.

Reikiförbundents logotyp

Jag är medlem i Förenade Reikiförbundet.

http://www.reikiforbundet.se/ Klicka på länken för att läsa mer

Kläderna är på när du tar emot Reiki

Avslappnande / behandlande massage

Massagens positiva inverkan på människans kropp och sinne är numera bekräftat från många håll – både genom vetenskapliga studier och genom upplevelser av avslappning och återhämtning som människor generellt upplever efter en behandling.
Massage förutom på kroppen, kan ansikte, fötter, händer masseras om så önskas.
Triggerpunkter ”muskelknutor” som kan vara mer eller mindre ömma, stråla iväg. Finns mitt i muskeln eller i fästen, terapeuten håller ett tryck så punkten släpper.

Jag använder ibland koppning och Gua Sha (olika massageverktyg)

783330a31d45236e1398e563d2f6a8adGräsmark, Rultiga Rut mm 099Gräsmark, Rultiga Rut mm 117Gräsmark, Rultiga Rut mm 141

KST- Kraniosakralterapi

Bakgrund

Den Kraniosakrala terapin har sin grund i den forskning och behandlingsmetod som arbetades fram av den amerikanske läkaren William G Sutherland. Kraniosakral terapi inriktar sig på den kraniosakrala mekaniken, dvs skallen (kraniet) med dess fogleder, korsbenet (sacrum) och dess förhållande till höftbenen, ryggkotorna, hjärnhinnorna, hjärnan samt ryggmärgen tillsammans med ryggmärgsvätskan och dess cirkulation. William G Sutherland fann att dessa delar utgjorde ett slutet system där vätska cirkulerar, precis som hjärt- och kärlsystemen har sina flödescykler. Dr Sutherland fann att man kunde påverka dessa system och dess rörelser med olika behandlingstekniker. I dag har hans arbete resulterat i en förståelse för dessa system och hur man kan återställa spänningstillstånd i kroppsvävnader så som leder, kotor, muskler och organ och hur bindväven sammanlänkar alla dessa strukturer.

Kraniosakralterapi inriktar sig på den kraniosakrala mekaniken, dvs skallen (kraniet) med dess fogleder, korsbenet (sacrum) och dess förhållande till höftbenen, ryggkotorna, hjärnhinnorna, hjärnan samt ryggmärgen tillsammans med ryggmärgsvätskan och dess cirkulation.

Kraniosakrala terapin är en mjuk, manuell behandlingsmetod. Hjälper kroppen till självläkning. Har du problem med exempelvis nacke, rygg, huvudvärk eller stress kan KST vara en bra behandling för dig, då den är avslappnande.

Man är alltid påklädd under behandlingen och ges tillfälle att redogöra för sina symtom och sjukdomshistoria. 

Kraniosakralterapi och barn
Det har visat sig att Kraniosakral terapi även kan hjälpa barn med koncentrationssvårigheter och inlärningsproblematik. Många barn med exempelvis diagnosen ADHD har spänningar i nacke, huvud eller rygg. Att lösa upp dessa spänningar och obalanser med Kraniosakral terapi får barnen en bättre koncentrationsförmåga och därmed bättre förutsättningar för inlärning. Förlossningsskador kan också hjälpas, dessa barn har ofta problem med koncentrationen, vissa beteendestörningar, läs och skrivsvårigheter som orsakats av obalans i det kraniosakrala systemet.

Zonterapi/Reflexologi 

Reflexologi är det internationellt vedertagna namnet på Zonterapi. Zonterapi/Reflexologi grundar sig på principen att det finns zoner eller reflexpunkter som står i förbindelse med varje anatomisk byggnadsdel i kroppen.

Människokroppen innehåller flera olika system som fungerar optimalt när alla system samverkar. Förutom foten arbetar reflexologen med zoner på ben, öra, huvud, och kroppen som helhet. Genom tryck, gnuggningar och beröring med händer eller zonstavar stimuleras olika reflexområden i huden och nerverna aktiveras.

Enkelt uttryckt kan det liknas vid att slå ett nummer till ett organ i kroppen. Nervretningarna transporteras via nervsystemet vidare till olika målområden i kroppen som på så sätt ”svarar”. På detta sätt aktiveras människans naturliga självläkningsförmåga. Reflexologi är en effektiv behandlingsmetod som nästan alltid sätter igång någon form av förändringsprocess.

En riktigt utförd behandling kan aldrig skada patienten, därför används också zonterapin/ reflexologin alltmer i friskvården som förebyggande behandling. Diplomerad av Karl-Axel Lind 2012.

Gräsmark, Rultiga Rut mm 157c76ff19adc533f0ae5717e9e63c96557783330a31d45236e1398e563d2f6a8ad

                                                                      

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s